Selenium Synergy, 60 kapslar

Pris:
169 kr
Inkl. 12% Moms
Typ:
60 kapslar
Antal:
Selenium Synergy innehåller en form av selen som heter metylselenocystein (ibland kallad även Se-metyl L-selenocystein) och är naturligt förekommande. Det är i grunden en aminosyra en svavelatom är utbytt mot en selenatom. Det är sedan länge välkänt att marken här i Sverige är selenfattig och därför får många av oss i oss för lite selen. Selen finns i bl a fisk, inälvsmat, ost, ägg, fröer och nötter. De flesta få i oss runt 50 mcg vilket är satt som rekommenderat dagligt intag för att förebygga bristsymptom. De flesta kosttillskott innehåller 200mcg selen vilket anses vara en mer rimlig nivå att få i sig för optimal hälsa. 

Den här produkten kombinerar 200mcg selen med 10mg sulforafan från broccolifröextrakt  (samma råvara som i Broccomax) så man kan se det som två produkter i ett. Sulforafan är en isothiocyanat, dvs en svavelhaltig antioxidant/fytonutrient från växtriket som i studier visats erbjuda många positiva effekten som vi inte får nämna p g a att man inte för göra hälsopåståenden om kosttillskott. Studier visar i varje fall en samverkande effekt mellan selen och sulforafan, bl a när det gäller att trigga thioredoxin reduktas-1 som är avgörande för cellernas tillverkning av thioredoxin. Thioredoxin är en del av cellernas redox-homeostas parallellt med glutation och enzymatiska antioxidanter och spelar således en mycket viktig roll för cellernas välmående och överlevnad.

Den här produkten passar utmärkt för dig som aktivt tar jod eftersom selen också spelar en viktig roll för sköldkörtelns funktion, bl a metabolism/dejodinering av T4 till T3 , skydda mot toxiska effekter och motverka autoreglering vid höga doser jod. 


Innehåll per kapsel:
Selen (som (metylselenocystein)200 mcg (360% av DRI)
Sulforafan (broccolifröextrakt, BroccoMax) 10 mg
Vitamin E (d-alfa tokoferylsuccinat) 20mg (130% av DRI)
Vitamin B2 (riboflavin) 2 mg (150% av DRI)

Övriga ingredienser: 
Cellulosa, kalciumfosfat, magnesiumstearat, kiseldioxid. Kapsel av gelatin (bovint) 

DRI = dagligt rekommenderat intag